четвъртък, 13 ноември 2014 г.

За или против ракията?


Ако сте изпитвали удоволствие в горещите летни вечери да изпиете една студена ракия със салата или пък чаша бира с или без картофки …това не означава, че когато станете родител няма да имате право да си спомняте радостите от онзи другия живот, дето сте го оставили  зад гърба си.
Не само, че имате право, но дори е задължително да не захвърляте с лека ръка всичко онова, което Ви е карало да се чувствате живи преди.
Сега е ясно, живи сте – не се налага някой да Ви щипе по рамото, за да се събудите. За тази цел си имате часовник-  жив, усмихващ се, оригващ се, падащ от леглото, хленчещ – отдавна вече не си навивате аларма, за да станете сутринта, дори и биологичния ви часовник е излязъл в почивка.
Не е лошо да изпиете една ракия вечер, след като домочадието сте го приспали … Лошо е ако не Ви пука дали детето реве, дали  болно или здраво, дали е нахранено, дали му е студено или топло, дали е облечено или голо, дали е спокойно или изнервено …Лошо е ако Ви трябва специална причина, за да го гушнете, да го целунете и да му кажете, че го обичате – без значение дали то знае или не значението на думата обич. По-важното е, че то усеща …, а има достатъчно време и да научи.
Не е лошо ако мама и тати са седнали да изпият по бира пред телевизора и дадат на бебчо да си потопи пръстчето в пяната.
Лошо е ако те си пият бирата, без да имат представа ТО /детето/ в коя част на стаята се намира, дали е в леглото/кошарата ..и изобщо дали е в апартамента.

Лоши са не чашата ракия или бира, лошо е безхаберието!

Няма коментари:

Публикуване на коментар